torstai 31. joulukuuta 2009

182: Summa summarum 2009 Anno Domini

Tammikuussa matkustin Helsinkiin, jossa ajelin ratikalla, tingin Vallilan kirppiksellä ja söin ylihinnoiteltua pitsaa. Jyväskylässä metsästin asuntoa ja koiranpentua NeitiGeelle ja juhlin NeitiHein syntymäpäiviä, autoin NeitiGeetä muutossa ja aloittelin proseminaaria Emmahein kanssa. Helmikuussa pidin puheopetusta , addiktoiduin Hesen valkosipulikastikkeeseen, kaaduin kahdesti ja aloitin paaston.
Maaliskuussa hain viittomakielen sivuaineoikeutta, kärsin harjoittelussa, haastattelin ammattikasvattajia, kävin luontoretkellä NeitiHein kanssa, litteroin, ostin raidallisen hameen jota en ole koskaan käyttänyt, katsoin Casablancan ja matkustin bussilla kohti Palokkaa ja sen ohi.
Huhtikuussa sain mummilta ja papalta viherkasvin, päätin paaston, ostin ylipolvensaappaat, emännöin pullatuoteiltaa, söin ananasjäätelöä kirkkopuistossa, osallistuin Amazing Raceen, oksensin ja puursin prosemmaa.
Toukokuun aloitin hattaralla ja Anna Puun konsertilla, vaivuin prosemma-epätoivoon, kävin kampaajalla, olin muuttoapuna, söin skumppa-sorbettia ja olin helluntaina ilman heilaa.
Kesäkuussa prosemma viimein valmistui, mutta minä en. Kesälomailin ja mökkeilin, kävin kampaajalla, esittelin asuntoa, pesin ikkunat, allekirjoitin uuden vuokrasopimuksen, nautin helteestä, maalasin aittaa, vietin perinteisen mökkijuhannuksen ja laatuaikaa ystävien kanssa.
Heinäkuussa tein töitä ja muutin ensimmäiseen omaan kotiini, hyvästelin NeitiHein, maalasin seiniä ja jalkalistoja, himosiivosin ja kävin kolmesti pitsalla, vietin toistaiseksi viimeisen Gilmore-maratonin NeitiHein kanssa ja osallistuin sukukokoukseen. Tein myös road tripin Tampereelle ja Jämsään, kävin elokuvissa, matkustin bussilla, hain opintolainaa ja kävin ostoksilla Ikeassa.
Elokuusta olin puolet töissä ja puolet lomalla. Lisäksi hävisin Monopolissa, kävin teatterissa, söin jäätelöä puistossa, vein laukun suutarille, vietin leffailtoja, kävin kampaajalla ja kirkkopäivillä, matkustin Viipuriin ja kirjoitin maturiteetin. Syyskuussa junailin Turkuun ja Lietoon ja Raisioon, jonka Ikeassa söin daim-kakkua. Aloitin urheilun harrastamisen ja viittomakielen opiskelun, osallistuin sukujuhliin, eksyin pururadalle, ostin talvitakin ja myin tarpeettomia vaatteita, vierailin Kuurojen yhdistyksellä ja valmistuin kandidaatiksi.
Lokakuussa join paljon kahvia, kiertelin kirppiksiä, hankin kotivakuutuksen, juhlin valmistujaisiani, tehtailin NeitiGeen kanssa jäätelöä, kävin viittomakielisessä teatteri-esityksessä, mökkelin, etsin aarteita ja kirjoitin esseitä.
Marraskuun aikana kahvittelin usein, ajelin Jämsään useamman kerran, tein kahden viikon aikana neljä tenttiä, reputin elämäni ensimmäisen tentin, kävin kampaajalla, siivosin äitin luona, ostin homosinisen rekkalesbopaidan ja stalkkasin kirjastolla.
Joulukuussa täytin vuosia, katsoin Gilmoreja, nukuin päiväunia, luin psykologiaa, rakastuin, kävin elokuvissa, lainasin rahaa, ostin lahjoja, emännöin, otin rokotteen, söin suklaata, katsoin Mr Darcyä (molemmat Bridget Jonesit ja BBC:n Ylpeys ja ennakkoluulo) ja luin Stieg Larssonia.
Vuosi 2009 oli hyvä vuosi. Sain uusia, ihania ystäviä ja oman pienen kodin. Halasin ja nauroin paljon, itkin ja stressasin kohtuullisesti. Opin että aika parantaa haavat ja suklaa sydämen, että Ystävät on korvaamattomia, perhe parhain ja rauta nöyrää.
Pro Sporticus, eläköön elämä ja cole!

Ei kommentteja: