Nuha ja kurkkukipu katoavat jo ennen kuin sipulit ehtivät kattilaan, tämä on niin hyvää ja terveellistä!
Sipulinen tomaattilinssikeitto (4:lle)
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
1 punainen paprika
4 dl kasvislientä (tai 2dl kasvislientä ja
2dl kookosmaitoa/kasvisrasvasekoitetta)
2 dl punaisia linssejä
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
+ sopivasti suolaa, mustapippuria, basilikaa, ruohosipulia ja chiliä
Hienonna sipuli ja paprika, murskaa valkosipulinkynnet ja kuullota ihanuutta öljytilkassa kunnes se pehmenee. Lisää kattilaan kasvisliemi, huuhdellut linssit ja tomaattimurska. Hauduta kannen alla reilu vartti ja nakkaa mausteet mukkaan. Soseuta keitto ja anna hautua vielä ihan pieni hetki.
Keittoa odotellessa voi askarrella lisukkeeksi vaikkapa Tomaatti-juusto patonkeja:
2 esipaistettua patonkia
2 tomaattia
150 g Mozarella-emmental juustoraastetta
Halakase patongit, lado viipaloidut tomaatit niiden päälle, lisää juustoraaste. Uuniin 225C ja vartti. Onko mitään yksinkertaisempaa?
2 kommenttia:
Mitämitämitä, oletko sä nyt mennyt syrjäyttämään Tomaattikeiton (kyllä, isolla t:llä) tällä uudella versiolla?! Olen suorastaa hiukan järkyttynyt.. Vaikkakin näyttää ja kuulostaa erittäin makoisalta (ei, kukaan ei edelleenkään käytä tuota sanaa, mutten voinut vastustaa kiusausta :D).
Do not panic NeitiHei!
Tomaattikeitto (sillä isolla t:llä) on edelleen suosiossa, mutta aika ajoin tällainen yksin elävä naisihminen kaipaa vähän vaihtelua ja jännitystä elämäänsä. Esimerkiksi keiton muodossa.
Lähetä kommentti