perjantai 12. kesäkuuta 2009

142: Kesä, eikä mitään tekemistä?

Lomasta intoutuneena päätin kirjoittaa kesälistan, jonka jokaisesta kohdasta saa yhden kesäpisteen. Haastan myös arvoisat lukijani osallistumaan, aikaa on elokuun loppuun saakka ja eniten pisteitä kerännyt saa hyvän mielen!

- Kerään kukkia ja kuivaan ne kirjan välissä. Syksyllä niistä saa ihanan taulun muistuttamaan kesästä! - Teen kukkaseppeleen ja käytän sitä. Otan valokuvan, jossa minulla on kukkaseppele ja hyvin leveä hymy. Kehystän sen ja ripustan kukkataulun viereen. - Opettelen tekemään ranskanletin. - Käyn mato-ongella. (Todennäköisesti ilman matoa, jollei kukaan ilmoittaudun vapaaehtoiseksi madon koukuttajaksi?) - Pesen mattoja. Koska mikään ei ole ihanampaa, kuin mäntysuovalta tuoksuvat puhtaat matot uuden kodin lattiolla (Ensin myös etsin uuden kodin, jonka lattioille sijoittaa mäntysuovalta tuoksuvat puhtaat matot.) - Lillun uimapatjalla virran mukana. - Pelaan krokettia, ehkä sääntöjen mukaan ja ilman väkivaltaa. - Käyn ratsastamassa hevosella. - Paistan makkaraa tikussa. - Kerään raparperia, mustikoita, mansikoita ja puolukoita pakastimeen. Ehkä syksymmällä sieniäkin. - Luen laiturilla klassikoita. - Sadepäivinä vuokraan mustavalkoisia elokuvia ja leivon ihanuuksia. - Kävelen paljain jaloin aina kun mahdollista. - Järjestän teekutsut. Ja tupaantuliaiset. Ja valmistujaiset. - Käytän aurinkorasvaa ja suojaan pääni hassuilla hatuilla tai huiviviritelmillä aurinkoa ottaessa. - Matkustan junalla. - Mökkeilen. Nukun aitassa ja saunon rannassa. - Juhlin juhannusta perinteisesti (7 kukkaa ja kaikki!). - Vietän aikaa ystävieni ja perheeni kanssa. - En ajattele ollenkaan opiskeluun liityviä asioita. - Herään jonakin aamuna äärimmäisen aikaisin ja kävelen aamukasteessa. - Valvon vuorokauden ympäri ja ihmettelen valoa. - Käytän kaikkia kesäkenkiäni ainakin kolmesti. - Kiipeän puuhun. - Pukeudun värikkäisiin vaatteisiin ja verhoudun koruihin hippien hengessä. - Opettelen tekemään Suomen parasta boolia ja kutsun sitten ystäväni maistiaisiin. - En valita kuumuudesta. Enkä kylmyydestä. - Uin järvessä. - Kerään rannoilta pieniä sieviä kiviä, ihan niinkuin lapsena. - Luovun ylimääräisestä omaisuudestani. - En osta alennusmyynneistä mitään perusteella ”nokun se on niin halpa ja tavallaan ihankivakin, voihan sitä kotona käyttää”. - Pyöräilen. - Käyn aamukahvilla torilla. Ostan samalla herneitä, kirsikoita ja mansikoita. - Kunnostan jonkinlaisen huonekalun hiomalla ja maalaamalla. Projekteja pitää olla. - Päiväuneilen hyvällä omatunnolla. - Soitan töissä kitaraa ja pianoa. - Nautin kesästä ihan joka päivä.

Pidätän oikeuden lisätä listaan kohteita sitä mukaan, kun ne mieleeni ilmestyvät. Ideoita otetaan vastaan: mikä tekee kesästä Kesän?

5 kommenttia:

Laura kirjoitti...

"- En osta alennusmyynneistä mitään perusteella ”nokun se on niin halpa ja tavallaan ihankivakin, voihan sitä kotona käyttää”."

Epäilen.. :D

Anonyymi kirjoitti...

Sisko hei,mä ajattelin ilmoittaa, että sun kanssasi Ei voi pelata krokettia ilman väkivaltaa :D
Millon otetaan matsi?!
<3

Ella. kirjoitti...

Juhannuksena, tietenkin! Ja itsehän en usko väkivaltaan, mutta voittamiseen sitäkin voimallisemmin :)

ejma kirjoitti...

mä voin laittaa matoja koukkuun ja mun tukkaan on hyvä harjotella ranskanlettejä, kun ei karkaile niin helposti :)
ilo on olla avuksi!

Anonyymi kirjoitti...

http://www.marimekko.fi/fi alareunasta 100 asiaa kesästä. Siinä sinulle ideoita (:

t.tangomango