torstai 31. joulukuuta 2009

182: Summa summarum 2009 Anno Domini

Tammikuussa matkustin Helsinkiin, jossa ajelin ratikalla, tingin Vallilan kirppiksellä ja söin ylihinnoiteltua pitsaa. Jyväskylässä metsästin asuntoa ja koiranpentua NeitiGeelle ja juhlin NeitiHein syntymäpäiviä, autoin NeitiGeetä muutossa ja aloittelin proseminaaria Emmahein kanssa. Helmikuussa pidin puheopetusta , addiktoiduin Hesen valkosipulikastikkeeseen, kaaduin kahdesti ja aloitin paaston.
Maaliskuussa hain viittomakielen sivuaineoikeutta, kärsin harjoittelussa, haastattelin ammattikasvattajia, kävin luontoretkellä NeitiHein kanssa, litteroin, ostin raidallisen hameen jota en ole koskaan käyttänyt, katsoin Casablancan ja matkustin bussilla kohti Palokkaa ja sen ohi.
Huhtikuussa sain mummilta ja papalta viherkasvin, päätin paaston, ostin ylipolvensaappaat, emännöin pullatuoteiltaa, söin ananasjäätelöä kirkkopuistossa, osallistuin Amazing Raceen, oksensin ja puursin prosemmaa.
Toukokuun aloitin hattaralla ja Anna Puun konsertilla, vaivuin prosemma-epätoivoon, kävin kampaajalla, olin muuttoapuna, söin skumppa-sorbettia ja olin helluntaina ilman heilaa.
Kesäkuussa prosemma viimein valmistui, mutta minä en. Kesälomailin ja mökkeilin, kävin kampaajalla, esittelin asuntoa, pesin ikkunat, allekirjoitin uuden vuokrasopimuksen, nautin helteestä, maalasin aittaa, vietin perinteisen mökkijuhannuksen ja laatuaikaa ystävien kanssa.
Heinäkuussa tein töitä ja muutin ensimmäiseen omaan kotiini, hyvästelin NeitiHein, maalasin seiniä ja jalkalistoja, himosiivosin ja kävin kolmesti pitsalla, vietin toistaiseksi viimeisen Gilmore-maratonin NeitiHein kanssa ja osallistuin sukukokoukseen. Tein myös road tripin Tampereelle ja Jämsään, kävin elokuvissa, matkustin bussilla, hain opintolainaa ja kävin ostoksilla Ikeassa.
Elokuusta olin puolet töissä ja puolet lomalla. Lisäksi hävisin Monopolissa, kävin teatterissa, söin jäätelöä puistossa, vein laukun suutarille, vietin leffailtoja, kävin kampaajalla ja kirkkopäivillä, matkustin Viipuriin ja kirjoitin maturiteetin. Syyskuussa junailin Turkuun ja Lietoon ja Raisioon, jonka Ikeassa söin daim-kakkua. Aloitin urheilun harrastamisen ja viittomakielen opiskelun, osallistuin sukujuhliin, eksyin pururadalle, ostin talvitakin ja myin tarpeettomia vaatteita, vierailin Kuurojen yhdistyksellä ja valmistuin kandidaatiksi.
Lokakuussa join paljon kahvia, kiertelin kirppiksiä, hankin kotivakuutuksen, juhlin valmistujaisiani, tehtailin NeitiGeen kanssa jäätelöä, kävin viittomakielisessä teatteri-esityksessä, mökkelin, etsin aarteita ja kirjoitin esseitä.
Marraskuun aikana kahvittelin usein, ajelin Jämsään useamman kerran, tein kahden viikon aikana neljä tenttiä, reputin elämäni ensimmäisen tentin, kävin kampaajalla, siivosin äitin luona, ostin homosinisen rekkalesbopaidan ja stalkkasin kirjastolla.
Joulukuussa täytin vuosia, katsoin Gilmoreja, nukuin päiväunia, luin psykologiaa, rakastuin, kävin elokuvissa, lainasin rahaa, ostin lahjoja, emännöin, otin rokotteen, söin suklaata, katsoin Mr Darcyä (molemmat Bridget Jonesit ja BBC:n Ylpeys ja ennakkoluulo) ja luin Stieg Larssonia.
Vuosi 2009 oli hyvä vuosi. Sain uusia, ihania ystäviä ja oman pienen kodin. Halasin ja nauroin paljon, itkin ja stressasin kohtuullisesti. Opin että aika parantaa haavat ja suklaa sydämen, että Ystävät on korvaamattomia, perhe parhain ja rauta nöyrää.
Pro Sporticus, eläköön elämä ja cole!

sunnuntai 27. joulukuuta 2009

keskiviikko 23. joulukuuta 2009

sunnuntai 20. joulukuuta 2009

179: Look who's alone now, it's not me

Onpa ollut sosiaalinen viikko. Olen ehtinyt kahvitella ja kaakaotella niin kirjastossa kuin kaupungillakin. Niin! Ja Pojat kävi kylässä ja toi minulle glögiä ja joulusuukkoja, kerrassaan herttaista. He kehuivat kohteliaasti leipomuksiani (vaikka muffineihin humpsahti pähkinää ja juustokakun pohja oli murenevaista). Ja koska eräät on niin paljon pitkiä, minun ei tarvinnut kiipeillä seisomaan baarijakkaralle säätämään oikuttelevaa palovaroitinta, mukavaa. Kiitos H&R.
Olen myös katsellut sellaisia elokuvaiteen klassikoita, kuin Tuulen viemää ja Titanic. -Enkä itkenyt yhtään! (-Tämä taiskin sit olla viimeinen niitti yhden taloustieteilijän arkkuun, en taida olla tarpeeksi tunteikas tahtomaan.) Ensimmäisen lomalomalomapäivän vietin himosiivoten seitsemän tuntia, joskin välissä käväisin myös bodypumpissa (koska karo on ihanampi kun kaikki maailan kloriitit ja mikrokuituliinat yhteensä). Sain mm pestyä keittiön ikkunan, verholaudan ja keittiönkaappien päälisen. Tekstiilit tuulettelin paukkupakkasessa raikkaiksi ja kaikki pinnat pyyhkäisin tolulla. Sirottelin myös kaikki kolme joulukoristettani ympäri asuntoa joulumieltä tuomaan. Piikityksestä olen toipunut mallikkaasti, ilman mustelman mustelmaa. Joululahjojen ostelusta sen sijaan sain ärhäkän lihaskrampin. Ja kysymys: miten voi olla, että kaikki rahat meni ja molemmat kädet täyttyi muovikasseista, kun ei kuitenkaan varsinaisesti ostanut mitään? Ihan totta, tänä jouluna tarjoillaan halauksia ja hämmentynyttä hymyä.
Tänään olen levännyt ja valmistautunut huomisaamun urheilusuoritukseen hikoilemalla hillitysti jumpassa ja nauttien perusteellisista venyttelyistä ja kunnon löylyistä. Olo on siinä määrin rentoutunut ja tseen, ettei unta varmaan tarvitse odotella kovinkaan monen sivun vertaa. Olispa jo aamu, aion treenata karon hymyilemään.

lauantai 19. joulukuuta 2009

178: Riks raks.

Olen mitä ilmeisimmin sisäistänyt osa-aikaisroolini ylimielisenä yhteiskuntatieteellisen minihametyttönä, sillä myös paukkupakkasilla olen kieltäytynyt pukeutumasta housuihin. Sukkahousuilla ja muutamilla legginseillä tulee toimeen mainiosti, kunhan jalassa on villasukkia ja päällä kerroksittain luonnonkuituja. Kävin myös urhoollisesti yths:n kellarissa pistettävänä. Sen kummempia fyysisiä sivuoireita en saanut, mutta vasen hauis ärtyi siinä määrin, että treenit on nyt jääneet väliin kolmena päivänä, mikä aiheuttaa jo psyykkistä oireilua. Nyt keräilen kärsivällisyyttä paketointi-operaatioon ja mietin leipoisinko muffinssit suklaisina vai jouluisina. Hmm. Joulusuklaisina? Jääkaapissa iltapäivän ja illan vieraita odottelee jo
luumujuustokakku:
pohjaan murskataan parikymmentä digestive-keksiä ja 75g sulatettua margariinia
Täytteeseen tarvitaan:
1 prk luumusosetta
2dl kuohukermaa
100g maustamatonta tuorejuustoa
1dl kiehuvaa vettä, jonka sekaan 2 rkl liivatejauhetta
--
Pohja painellaan tiiviisti irtopohjavuokaan ja sekoitetty täyte kaadetaan päälle. Annetaan hyytyä jääkaapissa yön yli.

torstai 10. joulukuuta 2009

177: Jos, niin sitten.

Jos minulla olis kamera (jostain syystä meinasin ensin kirjoittaa sanan kauha), tai tarkemmin sanoen: jos siinä kamerassa olis vielä tietokoneeseen iskettävä piuhakin, niin voisin tarjota teille seuraavanlaista kuvamateriaalia:
- minun hauis! Se on ihan todellinen ja käsinkosketeltava, ilmeisesti 3n tunnin viikkotreeni kolmen ja puolen kuukauden ajan ei ole mennyt aivan hukkaan.
- syntymäpäivän aaton vietto meidänäitin ja pikkupirjon seurassa pitsaa syöden ja elokuvaa katsellen
- syntymäpäivän aamupäivä kaupungilla pyörien, josta kotiutuminen Hesen kautta Gilmorejen pariin.
- shampanjaa & vaahtokarkkeja -teemaiset syntymäpäiväjuhlani, joissa edellämainittujen ohella tarjoiltiin myös cocktailtikkuja, pätkiskakkua, hittibiisejä ja (mokka)suukkoja.
- synttärilahjasaldo, joka koostui mm NeitiGeeltä (jonka toiveen mukaisesti häntä tästä eteenpäin kutsuttakoon Rajakadun Kuningattareksi) saamastani paljettipiposta, Annan antamasta kimallepannasta ja meidänäitin lahjoittamasta nahkahameesta, joista kaksi viimeistä pääsivät illan aikana pyörähtelemään peilipallon välkkeeseen. Niin ja sain minä kirjallisuutta ja korullisuuttakin!
- perinteinen syntymäpäivästä aiheutuva herkkyyskausi, joka ilmeni kyynelehtimisenä mm seuraavista syistä: kuolinilmoitukset sanomalehdessä, noin vartin kestänyt nettikatko, joulukalenterin tippuminen seinältä, reputettu tentti, NeitiHein äänen kuuleminen, Ylen häiriöt Linnan juhlien aikana ja koiran kynnen leikaaminen liian lyhyeksi. -Muun muassa.
- seitsemän tunnin neuropsykologian opiskelusessio kirjastossa.
- elämäni ensimmäinen ikioma joulukynttelikkö (kokovalkoinen, havuhärspellykset vaihdettuina hienostuneeseen blingblingiin).
- uuteen uskoon maalailtu korulipasto.
- maailman kaunein paljettihelmivyö ja uudet vagabondsaappaat.
- suunnaton kasa lukemattomia tenttikirjoja.
+ bonuksena olisin tahtonut kollaasin kaikista niistä nojatuoleista, joita olen viimeisten viikkojen aikana epätoivon vimmalla koeistunut.
Ps! Meinasin myös jäädä jäniksen alle, mutta se on liian traumaattista julkisesti jaettavaksi.